Poziv k ločevanju in pravilnemu odlaganju gospodinjskih komunalnih odpadkov v namenske zabojnike

15
Apr
2020

Spoštovani!

V aktualnih vsakodnevnih epidemioloških razmerah z namenom preprečevanja in obvladovanja širjenja okužb z koronavirusom in bolezni COVID-19 vas pozivamo in hkrati naprošamo k doslednemu ločevanju in odlaganju gospodinjskih komunalnih odpadkov v namenske zabojnike. Nikakor odpadkov ne odlagajte poleg zabojnikov!

Kot izvajalec javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki v občini Radeče opažamo, da:

  • So pri rednih odvozih mešanih komunalnih odpadkov v zabojnikih večje količine odpadne embalaže, ki sicer sodi v zabojnike na ekoloških otokih.
  • Se na ekoloških otokih poleg zabojnikov za odpadno embalažo, kljub temu, da so zabojniki prazni, pojavljajo večji kosi odpadne embalaže (predvsem kartonska in plastična embalaža). Na ekološke otoke nikakor ne sodijo kosovni odpadki in gradbeni odpadki!

Obveščamo vas, da gradbene odpadke, električne in elektronske aparate, kosovne odpadke in večje kose ter količine odpadne embalaže lahko pripeljete v Zbirni center Hotemež:

  • vsako sredo med 10.00 in 14.00 uro (razen praznikov) ter
  • vsako soboto med 8.00 in 12.00 uro (razen praznikov).

Da bi preprečili čim več morebitnih okužb s COVID-19 med prebivalstvom, zaposlenimi na Komunali Radeče, ki izvajajo smetarsko službo, kakor tudi delavcev, ki opravljajo delo na sortirnih linijah, vas prosimo, da odpadke ločujete doma in odpadno embalažo odvržete v zabojnike na ekoloških otokih ali v Zbirnem centru!

Hkrati vas obveščamo, da v času epidemije zaradi bolezni COVID-19, v mesecu aprilu ne bomo izvajali akcije odvoza kosovnih odpadkov po sistemu od hiše do hiše, kakor tudi ne zbiranja nevarnih odpadkov!

O terminih odvozov kosovnih odpadkov in zbiranja nevarnih odpadkov boste prejeli obvestilo v vaš poštni nabiralnik in sicer ko bo razglašen konec epidemije.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

Preskoči na osrednjo vsebino